Inherent Vice

Paul Thomas Anderson, USA, 2014

148 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Filmen har en problemfyldt, utryg og til tider psykedelisk grundstemning. Mange af karaktererne er mere eller mindre mentalt forstyrrede, og fortællingen præges af forvirring, sex, stofmisbrug og momentvis også af vold. I én scene, som foregår på en massageklinik, taler en mand og en kvinde meget eksplicit om oralsex, hvorefter to kvinder begynder at kysse hinanden og dyrke højlydt sex på gulvet bag ved en disk. I en anden meget lang og seksuel scene står en kvinde nøgen foran sin ex-kæreste og rører længe ved sit ene bryst. Hun sætter sig efterfølgende ved siden af ham, måske onanerer hun, hun lægger sig ovenpå ham, han slår hende hårdt bag i og har efterfølgende voldsom sex med hende. Man ser i nærbillede hendes triste, let fornedrede ansigt. I en tredje scene bindes filmens mandlige hovedperson til et rør i loftet i et lille kælderlokale, mens han har et voldsomt trip efter at have røget pot. Da han slipper fri kommer han i slåskamp og nikker sin modstander adskillige skaller, så vedkommendes hoved bløder, og bagefter skyder han en anden mand, som vi ser ligge i en blodpøl. På grund af filmens utrygge stemning generelt, sexscenerne og den nævnte voldsscene, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Dansk titel Inherent Vice
Original titel Inherent Vice
Instruktør Paul Thomas Anderson
Produktionsland USA
Produktionsselskab Ghoulardi Film Company
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Vurderingsdato 21.01.2015
Dansk biografpremiere 12.02.2015
Synopsis I filmen 'Inherent Vice' bliver den stofmisbrugende privatdetektiv Larry "Doc" Sportello kontaktet af sin ekskæreste Shasta. Den sexede unge kvinde overtaler Doc til at kigge nærmere på en mulig kidnapning af ejendomsmogulen Michael Wolfman, men inden længe er det Shasta selv, der er forsvundet fra jordens overflade.

Nu må den konstant skæve hippie dykke ned i L.A.'s syrede underverden fuld af letpåklædte kvinder, nazister, spioner og lyssky tandlæger. Alt imens gør den aggressive og konservative politimand, Bigfoot Chester, livet sværere for Doc, der i bund og grund blot ønsker at nyde 70ernes fede groove.