Jacob Holdt: Mit liv i billeder

Niels-Ole Rasmussen, Danmark, 2016

90 min.SpillefilmDK/DokumentarfilmPortrætfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering DVDen har grundlæggende en rolig fortællestemning. Dog indgår der korte sekvenser, hvor der vises stillbilleder af et skudoffer og et billede af en vietnamesisk pige der flygter skrigende med eksplosioner og amerikanske soldater i hælene. I en scene indgår der en genfortælling om lynchning af en sort mand og om pædofilt sexmisbrug. Da de nævnte sekvenser og scener er kortvarige og ikke er grafisk detaljerede, vurderes det, at kun børn under 11 år vil kunne blive skræmt.
Dansk titel Jacob Holdt: Mit liv i billeder
Original titel Jacob Holdt: Mit liv i billeder
Instruktør Niels-Ole Rasmussen
Producer Dorte Servé
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Copenhagen Film & TV ApS
Dansk distribution DOXBIO
Vurderingsdato 08.11.2016
Dansk biografpremiere 05.10.2016
Online release 31.05.2017
Synopsis I filmen kommer vi tæt på mennesket Jacob Holdt, manden bag de ikoniske 'Amerikanske Billeder'. Nu tvinges han til at opsøge sandheden om sin eventyrlige skæbne. Jacobs ekstreme ja-filosofi kastede ham i armene på sit livs store kærlighed, USA. Her vandrede den unge præstesøn fra Ku Klux Klan og mordere til de sorte på bunden af den amerikanske drøm.
Jacobs tilgang til livet førte ham ud i kampen for at forvandle racismens had til kærlighed mellem mennesker. Men hvilke indre dæmoner drev vagabonden fra sted til sted?
Vi ser Jacob, når han konfronterer fortidens synder og rydder op. Det er pinligt, når længst glemte hemmeligheder afsløres; det er berusende, når gamle flammer pludselig selvantænder i glødende lidenskab; det er brutalt, når Døden høster i kærlighedens have.
Kan livets lange tråde flettes som vagabondens eget skæg?
Denne roadmovie er en hyldest til 'Amerikanske Billeder' og til rejsen, eventyret, visdommen og ikke mindst kærligheden.