Josefines bondegård - Gederne

Emil Langballe, Danmark, 2015

15 min.SpillefilmDK/DokumentarfilmBørnefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Dokumentarserien, har en glad grundstemning, præget af titelpersonens begejstrede virkelyst. Mange scener fremstiller de rummelige og omsorgsfulde forhold, som Josefine vokser op under, omgivet af sin familie.
I afsnit 2: "Gederne" er der imidlertid også nogle scener, med et mere foruroligende indhold: En ged føder stående, og kiddet falder på græsset. I en længere scene undersøger de på et gedekid, som er dødt kort efter fødslen. Gedekid får førermærker, mens de bræger. Slagteren kommer og henter en ged til slagtning, og senere henter familien stegen. Den gennemgående speak gør imidlertid de voldsomme begivenheder til meget konkrete og dagligdags hændelser, som er skildret uden forstærkende effekter. Det vurderes derfor, at 2. afsnit af serien, kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Josefines bondegård - Gederne
Original titel Josefines bondegård - Gederne
Instruktør Emil Langballe
Producer Helle Faber, Mathilde Hvid Lippmann
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Made in Copenhagen, Det Danske Filminstitut, DR, FilmFyn
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Vurderingsdato 27.10.2015
Online release 26.10.2015
Synopsis Josefines søster Catrine skal snart konfirmeres, og familien gør klar til at sige farvel til den gamle ged Taylor Swift, for den skal nemlig slagtes, så de kan spise den til konfirmationen. Samtidig føder geden Tjili tre små gedekid, men da hun pludselig ikke giver dem mad nok, skal Josefine give dem sutteflaske.