Julieta

Pedro Almodóvar, Spanien, 2016

99 min.SpillefilmU/Spillefilm

Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen har en tung, alvorlig og trist grundstemning. Den indeholder enkelte dramatiske scener samt scener, hvori skildres et konflikt- og sorgfyldt forhold mellem en mor og en datter. I én scene går en kvinde amok og smadrer sin datters værelse, og i en anden scene rammes en hovedperson af en bil, hvorefter hun falder om på gaden. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.
Dansk titel Julieta
Original titel Julieta
Instruktør Pedro Almodóvar
Produktionsland Spanien
Produktionsselskaber El Deseo
Dansk distribution United International Pictures
Vurderingsdato 05.07.2016
Dansk biografpremiere 08.09.2016
Synopsis Julieta lever i Madrid med sin datter Antía. De lider begge i stilhed over tabet af Xoan, Antías far og Julietas mand. Men nogle gange bringer sorg ikke folk tættere på hinanden, men driver dem fra hinanden. Da Antía fylder atten, forlader hun sin mor uden et ord til forklaring. Julieta leder efter hende på enhver mulig måde, men opdager kun, hvor lidt hun egentlig kender sin datter.
Pedro Almodovar har skabt en historie om en mors kamp for at overleve usikkerheden. Om skæbne og skyldkomplekser og om det umådelige mysterium, som får os til at forlade mennesker, vi elsker, slette dem fra vore liv, som om de intet betød, som om de aldrig havde eksisteret. Som Almodovars nye filmmuser ses Ariadne Ugarte og Emma Suárez.