Tad Stones - Den fortabte eventyrer

Enrique Gato, Spanien, 2012

92 min.SpillefilmU/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder dog en række actionprægede scener med forfølgelser, skyderi og farefulde situationer. I en scene jages hovedfigurer af en truende stenkæmpe. I en anden scene bliver en hovedfigur bortført, og truet med kniv. Da det hele foregår i en humoristisk, animeret verden med eventyrlige elementer, og da hovedfigurerne er stærke og handlekraftige, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under syv år.
Dansk titel Tad Stones - Den fortabte eventyrer
Original titel Las aventuras de Tadeo Jones
Instruktør Enrique Gato
Producer Alvaro Augustin, Ghislain Barrois, Jordi Gasull, Nicolás Matji, Ezequiel Nieto, Edmon Roch, César Vargas
Produktionsland Spanien
Produktionsselskab El Toro Pictures
Dansk distribution Angel Films
Vurderingsdato 04.12.2013
Dansk biografpremiere 09.01.2014
Synopsis Tad er bygningsarbejder i Chicago, men drømmer om at blive en berømt arkæolog og eventyrer ligesom sin helt Max Mordon. Drøm bliver til virkelighed, da Tad beslutter sig for at hjælpe med at aflevere en stentavle, der rummer vejen til den forsvundne by Paititi. På vejen møder Tad den smukke Sara, hvis far,
professor Lavrof, besidder den anden del af stentavlen. Men Lavrof er blevet kidnappet af den onde organisation Odysseus, der selv vil finde Paititi. Da Tad bliver forvekslet med en rigtig arkæolog, befinder han og Sara sig pludselig på en lang og farefuld rejse, der for alvor vil teste Tads indre eventyrer.