LasseMaja - Det første mysterie

Josephine Bornebusch, Sverige, 2018

95 min.DVD/Blu-ray/VOD film

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen har en humoristisk og venlig grundstemning. Den indeholder enkelte spændingsprægede scener med kortvarig let dyster underlægningsmusik. I en scene skjuler de to hovedkarakterer sig på et mystisk loft, da de hører en tyv forlade loftet. I en anden scene får de to hovedkarakterer et chok, da de forskrækkes af en af deres lærere, der også befinder sig i kahytten til en båd. I en tredje scene ses et kort flashback til en hændelse, hvor to børn befinder sig i et brændende rum.
Alle scener forløses imidlertid hurtigt positivt via de to handlekraftige hovedkarakterer, og ingen kommer til skade. Endvidere indeholder filmen en hel del humor og komik og skildrer et sjovt og varmt venskab mellem de to hovedkarakterer.
Det vurderes derfor, at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.
Dansk titel LasseMaja - Det første mysterie
Original titel LasseMaja - Det första mysteriet
Instruktør Josephine Bornebusch
Produktionsland Sverige
Produktionsselskab SF Studios
Dansk distribution SF Studios
Vurderingsdato 16.08.2018
Synopsis Hvordan gik det egentlig til, da Lasse og Maja mødte hinanden første gang? Den allerførste sag for LasseMajas detektivbureau er et spændende eventyr, som begynder, da søstrene Hammarabis bog bliver stjålet fra Vallebyskolen. Bogen bærer på en mystisk hemmelighed, og pludselig er alle på skolen mistænkte; den skumle pedel, den sære gymnastiklærer, den mærkelige bibliotekar og endda selveste rektor Brynolfsson! Men hvem er egentlig den rigtige tyv? Og vil det lykkes LasseMajas detektivbureau at løse deres allerførste mysterium?