Fannys Rejse

Lola Doillon, Frankrig, 2019

94 min.DVD/Blu-ray/VOD film

Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen veksler mellem en knugende, dramatisk og varm stemning. Der er flere dramatiske og ubehagelige scener, hvor børn er på flugt, skjuler sig, holdes indespærret og bliver beskudt. I disse scener kommer børnene i følelsesmæssig voldsom affekt – græder, er rædselsslagne, skændes og slås. I en scene stormer tyske soldater et børnehjem, og personalet bliver med vold gennet op i en militærbil. I en anden anspændt scene udsættes børnene for et hårdt og ydmygende forhør. I flere nervepirrende scener holder børnene sig skjult for nazister og fransk politi, der er lige i hælene på dem. I en tredje scene truer to politifolk en dreng med en pistol rettet mod panden. I en fjerde scene ser to børn flere mænd, der er blevet hængt i en skov. I en femte scene skyder to soldater efter to børn på flugt.
Filmen skildrer imidlertid også et tæt fællesskab mellem børnene. Hovedkarakteren er gennemgående stærk og handlekraftig. De voldelige scener er ikke udpenslede. Ingen af børnene kommer alvorligt fysisk til skade. Endelig har filmen en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at den kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Fannys Rejse
Original titel Le voyage de Fanny
Instruktør Lola Doillon
Produktionsland Frankrig
Produktionsselskaber Origami Films
Dansk distribution Angel Scandinavia
Vurderingsdato 19.12.2018
Synopsis Året er 1943. Krigen er på sit højeste i det besatte Frankrig. Den 12-årige Fanny og en gruppe jødiske børn er på flugt fra nazisterne. På trods af deres unge alder tvinges de til at tage voksne beslutninger, og de må holde sammen for at overleve. Fanny påtager sig lederrollen og gør alt, hvad hun kan for at få alle med sig i sikkerhed. Filmen er inspireret af Fanny Ben-Amis bog LE JOURNAL DE FANNY, der handler om hendes oplevelser som barn under 2. Verdenskrig.