Legend

Brian Helgeland, USA, 2015

132 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Filmen har en gennemgående dramatisk stemning, og indeholder en række scener med vold: Mennesker slås med knytnæver - ofte med slag i ansigtet. I et længerevarende masseslagsmål slås der med knojern og hamre. En mand skydes i panden og en mand stikker og dræber en anden med talrige knivstik. I en længere scene ses en mand ophængt med hovedet nedad blive slået i ansigtet og torteret med elektriske stød, mens han skriger. Scenerne er i flere tilfælde langvarige og der dvæles ved slag og blodige kroppe og ansigter. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.
Dansk titel Legend
Original titel Legend
Instruktør Brian Helgeland
Produktionsland USA,Storbritannien
Produktionsselskab Cross Creek Pictures
Dansk distribution SF Studios
Dansk biografpremiere 12.11.2015
Synopsis Filmen 'Legend' handler om det identiske tvillingepar Reggie og Ronald Kray - to højtprofilerede personligheder i 1960ernes pulserende London, der samtidig styrede den kriminelle underverden som gangsterkonger.

Personlighedsmæssigt er Kray-brødrene vidt forskellige. Ronald lider af svære psykiske problemer, mens Reggie er fornuftens stemme, der må kæmpe for at styre de lyssky forretningen udenom sin brors mere voldelige tendenser.