Pjuske flyver fra reden

Arni Olafur Asgeirsson, Island, 2019

83 min.SpillefilmU/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Vurdering Animationsfilmen veksler mellem en varm, trist og let dramatisk stemning. Der er flere scener, hvor fugleungen og andre dyr er i livsfare og enkelte dør. I en let dramatisk scene bliver et familiemedlem til fugleungen jagtet og dræbt af en rovfugl, og fugleungen ses i sorg. I en anden scene bliver fugleungen ked af det, da han efterlades af sin familie. Da fugleungen i perioder føler sig fortabt og alene og ofte kommer ud for farefulde og livstruende situationer sammen med sine venner, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste børn. Den får derfor en 7års vurdering.
Dansk titel Pjuske flyver fra reden
Original titel Lói: Þú flýgur aldrei einn
Instruktør Arni Olafur Asgeirsson
Produktionsland Island,Belgien
Produktionsselskab Gunhil
Dansk distribution Angel Scandinavia
Vurderingsdato 12.12.2018
Dansk biografpremiere 28.02.2019
Synopsis Vinteren står for døren, og det er tid for Pjuskes og hans familie at trække sydpå. Men den lille PJUSKE forhindres i at flyve med sin familie og han efterlades helt mutters alene på Island.
Han beslutter sig for at krydse øen i håb om at nå den mystiske dal, han har hørt sin familie snakke om. Paradisdalen - en dal, hvor det aldrig bliver vinter.

På sin rejse lurer mange farer, men han bliver også gode venner med den halvskøre kæmpefugl, GIRON, som har fået sine vinger stækket af den onde rovfugl, DYSTER.

Sammen udgør det skæve makkerpar et stærkt værn mod vinterens farer i deres fælles færd mod Paradisdalen og mod Pjuskes genforening med sin familie.