Ringenes herre - De to tårne

Peter Jackson, USA, 2002

179 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen indeholder mange scener med voldsomme kampe mellem mennesker, alfer og hobitter på den ene side og forskellige skræmmende uhyrer på den anden. Scenerne er klippet i et hurtigt tempo og de filmiske virkemidler forstærker det hurtige og voldsomme. Kampene varer længe, er intense og mange dør. Kampscenerne vurderes til at kunne virke skræmmende på børn.
Da filmen foregår i et eventyrunivers langt fra den realistiske verden, og hvor det er let at skelne mellem "det gode" og "det onde", vurderes filmen til ikke at kunne virke skræmmende på børn over 11 år.
Dansk titel Ringenes herre - De to tårne
Original titel The Lord of the Rings: The Two Towers
Instruktør Peter Jackson
Producer Barrie M. Osborne, Frances Walsh, Peter Jackson
Produktionsland USA
Produktionsselskab Saul Zaentz Company
Dansk distribution SF Studios, Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Tekniske data 35 mm, Cinemascope, Farve
Vurderingsdato 09.12.2002
Dansk biografpremiere 18.12.2002
Synopsis Filmen er en filmatisering af 2. bog i eventyrtriologien om ringenes herre og viderefører handlingen i filmen "Eventyret om ringen". Hobitten Frodo har i første film fået overdraget en kraftfuld ring og har fået til opgave at destruere den for at redde verden. Han forsøger i denne film sammen med sin tro væbner Sam og væsnet Gollum at trænge ind i centret for de onde kræfter for her at tilintetgøre ringen. Imens udkæmper nogle af hans venner kampe imod de onde væsner for at redde menneskene.
Comment Filmen er en heroisk historie om, hvordan hjertets renhed besejrer ondskaben. Da den også er befolket med troldmænd, elverfolk, hobitter og andre sære væsener, appellerer den til et bredt publikum - men Medierådet for Børn og Unge vil fraråde forældre at tage børn under 11 år med ind og se denne film. Filmen indeholder en række uhyggelige og voldelige scener, men grundet det mytiske og distancerende eventyrunivers har filmen ikke fået en højere vurdering.
Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at børn, der er fyldt 7 år, må se filmen i følge med en voksen. En række børn vil nok være meget interesserede, så det er op til de enkelte forældre at vurdere barnets modenhed og interesse i forhold til, at der vises frygtindgydende kampscener med voldsomme chokeffekter på både lyd - og billedsiden. Børn, der selv har læst bogen eller fået læst bogen op, børn, der spiller Dungeons and Dragons, adventurespil og magic cards vil være bedre rustet til filmen end børn, der ikke kender dette univers. RINGENES HERRE har danske undertekster og varer 3 timer, så man skal både kunne læse og kunne fastholde interessen over en længere periode.