Lykke-Per

Bille August, Danmark, 2018

168 min.SpillefilmHistorisk dramaDK/Spillefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen har en melankolsk og varm grundstemning. Den indeholder enkelte dramatiske scener. I en scene får den unge hovedkarakter en syngende lussing af sin far, så han får næseblod. I en anden scene udviser hovedkarakteren en aggressiv adfærd mod et stort kors. I to scener ses hovedkaraktererne bryde sammen.
Filmen rummer imidlertid mange rolige sekvenser og skildrer også hovedkarakterens møde med kærligheden og en varm og munter jødisk familie. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Lykke-Per
Original titel Lykke-Per
Instruktør Bille August
Producer Karin Trolle, Thomas Heinesen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Film Production A/S
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S, Nordisk Film Distribution A/S (DVD)
Vurderingsdato 17.08.2018
Dansk biografpremiere 30.08.2018
Synopsis På jagt efter lykken flytter Per væk fra det landlige Jylland, sin strenge opvækst i det stærkt religiøse hjem og sin patriarkalske præstefar, og sætter sejl mod København for at studere til ingeniør og realisere et stort visionært og moderne energiprojekt, baseret på vind- og bølgeenergi. I hovedstaden kaster Per sig ud i storbylivet og indgår med livsappetit og glæde i det muntre og ubekymrede selskabsliv. Han får kontakt med den jævnaldrende Ivan fra den rige jødiske familie Salomon, som fascineres og begejstres af Pers ambitioner, og som vil hjælpe ham med at føre dem ud i livet. Trods al sit held og fremgang har Per svært ved at bryde båndene og slippe af med de sår, hans strenge, religiøse baggrund har givet ham, og han frygter, at han nu som voksen vil komme til at gentage farens adfærd.