Min mor

Nanni Moretti, Italien, 2015

106 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen, der er fortalt i et roligt tempo, indeholder en enkelt intens og spændingsladet scene med politivold med gummiknipler mod strejkende. Selvom scenen hurtigt viser sig blot at være en optagelse til en film, vurderes det alligevel at de yngste børn kan blive skræmte af scenen.
Dansk titel Min mor
Original titel Mia Madre
Instruktør Nanni Moretti
Produktionsland Italien,Frankrig
Produktionsselskab Sacher Film
Dansk distribution Camera Film
Vurderingsdato 14.09.2015
Dansk biografpremiere 25.12.2015
Synopsis I filmen 'Min mor' er instruktøren Margherita igang med at indspille et socialrealistisk drama om strejkende arbejdere.

En amerikansk filmstjerne, Barry Huggins, har fået en bærende rolle, men berømmelsen kommer med en pris. Barry er et udfordrende og selvoptaget bekendtskab, men han er ikke det største problem i filminstruktørens liv.

Margheritas mor er alvorligt syg, og imens hendes mand holder sammen på familien, forsøger hun at håndtere sin umulige stjerne, færdiggøre sin film og tage stilling til sin mors snarlige død.

Italieneren Nanni Moretti har tidligere behandlet sorg i Guldpalmevinderen, Sønnens værelse, og i 'Min mor' genbesøger han emnet, selvom rammen denne gang er mindre tragisk og mere humoristisk. Særligt John Turturros krukkede amerikanske stjerne bidrager til den opløftende del af historien, der først og fremmest er et menneskeligt drama om familie, ambitioner og tab.