Min søsters børn alene hjemme

Martin Miehe-Renard, Danmark, 2012

79 min.SpillefilmDK/SpillefilmBørnefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen har en let og humoristisk grundstemning. Den indeholder dog flere scener med mild dramatik. I en scene overrasker en lille pige en indbrudstyv, som herefter truer pigen. I en anden scene ses to indbrudstyve der forsøger at bryde ind i et hus, men overraskes af fælder der på dramatisk vis driver dem ud igen. Da scenerne indeholder mange komiske elementer og børnene i filmen udviser handlekraft og sammenhold, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.
Dansk titel Min søsters børn alene hjemme
Original titel Min søsters børn alene hjemme
Instruktør Martin Miehe-Renard
Producer Michael Obel
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Obel Film
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Tekniske data 1,85:1 - Widescreen, Farve, Dolby SR
Vurderingsdato 30.01.2012
Dansk biografpremiere 02.02.2012
Synopsis Sommerferien nærmer sig, mor og far skal på deres drømmerferie til New York, og børnene skal være alene hjemme. Eller det vil sige, Onkel Erik er, trods mors bekymringer, blevet betroet opgaven at passe børnene. Dette burde jo ikke være så svært, og alt ser da også ud til at gå fint, lige indtil Jan og Michael vælger at tage en lille køretur i fars nye og meget sjældne sportsvogn.
I deres iver for at imponere de lokale piger ender Jan og Michael med at smadre fars bil. For at dække over ulykken skal børnene finde 30.000 kr., så bilen kan blive repareret, inden mor og fra kommer hjem. Men det betyder også, at børnene må stå sammen om at lyve overfor mor og far.