The Miseducation of Cameron Post

Desiree Akhavan, USA, 2019

91 min.SpillefilmU/Spillefilm

Vurdering Tilladt for børn over 15 år
Begrundelse Filmen har en mørk og truende grundstemning. Der er flere scener med piger, der har kønslig omgang med hinanden, psykiske overgreb, personer der kommer i stærk følelsesmæssig affekt og gør skade på sig selv.
I to scener ses to piger, der masturberer og den ene får orgasme. I en scene bryder en person helt sammen og reagerer voldsomt. I en tredje scene ses et blodigt gulv efter, at en person har gjort voldsom skade på sig selv.
Scenerne med sex, psykiske overgreb og personskade er imidlertid ikke udpenslede. Filmen forløses positivt, og der er flere scener, der skildrer et tæt sammenhold mellem en stærk hovedkarakter og hendes nye venner. Derfor vurderes det, at filmen kun vil kunne grænseoverskridende og skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor en 15 års vurdering.
Dansk titel The Miseducation of Cameron Post
Original titel The Miseducation of Cameron Post
Instruktør Desiree Akhavan
Produktionsland USA
Produktionsselskaber Beachside Films
Dansk distribution 41Shadows
Vurderingsdato 31.10.2018
Dansk biografpremiere 28.02.2019
Synopsis Året er 1993 og teenageren Cameron Post lever et helt almindeligt liv som den helt perfekte gymnasieelev. En dag tager hun endelig mod til at kysse en pige på bagsædet af en bil, men dette intime øjeblik afbrydes, da pigerne opdages. I den dybt religiøse lille by betragtes homoseksualitet som en synd, og Cameron sendes til en kristen omvendelseslejr i håbet om, at hun på lejren kan ”pray away the gay”. På lejren møder Cameron imidlertid en gruppe ligesindede unge, som hun hurtigt bliver venner med, og for første gang i sit liv føler hun sig ikke længere så alene.