Vaiana

John Musker, Ron Clements, USA, 2016

113 min.SpillefilmU/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen indledes med en forfilm, som ikke indeholder elementer, der vurderes til at kunne virke skræmmende på børn.
Hovedfilmen har en gennemgående lettere dramatisk stemning med en stærk humoristisk undertone. Blandt mange rolige scener er der nogle, som er spændingsmættede: Et ældre familiemedlem er syg og dødende, en båd kæntrer og passagererne er ved at drukne, forskellige monstre angriber – i ét tilfælde er det et meget magtfuldt monster. Da handlingen imidlertid udspiller sig i et animeret univers fjernt fra det realistiske, da vores hovedpersoner er handlekraftige og kommer helskindet gennem udfordringerne, og da det voldsomme ikke er udpenslet vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Vaiana
Original titel Moana
Instruktør John Musker, Ron Clements
Produktionsland USA
Produktionsselskab Walt Disney Animation Studios
Dansk distribution Walt Disney Company Nordic
Vurderingsdato 24.11.2016
Dansk biografpremiere 02.02.2017
Synopsis Teenagepigen Vaiana fra stillehavsøen trodser sin fars strenge ordre om ikke at sejle uden for øens lagune. Hun drager ud på det voldsomme hav for at finde halvguden Maui og tvinge ham til at gøre en gammel skade god igen, så frugtbarheden kan vende tilbage til hendes stammes hjem.