Monsters University

Dan Scanlon, USA, 2013

111 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Vurdering Filmens indledes med den lille, poetiske, selvstændig historie 'The Blue Umbrella', hvori genstande - bl.a. paraplyer - er besjælede og udtrykker følelser. I én længere scene opleves det, at én af figurerne er bevidstløs eller død efter at være ramt af en bil.
Hovedfilmen 'Monsters University' har en gennemgående humoristisk og actionpræget stemning. Den indeholder dog enkelte scener med en uhyggelig og mareridtsagtig stemning. Blandt mange komiske figurer fremstår nogle pludselig reelt truende. I nogle spændende sekvenser er monstre i fare, mens de jages af mennesker, lige som der er scener, hvor mennesker skræmmes af monstre. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Dansk titel Monsters University
Original titel Monsters University
Instruktør Dan Scanlon
Producer Kori Rae
Produktionsland USA
Produktionsselskab Pixar Animation Studios
Dansk distribution Walt Disney Studios Motion Pictures, Denmark
Tekniske data 1,85:1 - Widescreen, Dolby digital stereo
Vurderingsdato 25.06.2013
Dansk biografpremiere 01.08.2013
Synopsis I den første "Monsters, Inc" mødte vi det grønne kyklob monster Mike Wazowski og hans bedste ven, superskræmmeren James P. 'Sulley' Sullivan som et uadskilleligt par og bedste venner, men sådan har det bare ikke altid været. For første gang de to meget forskellige monstre mødtes, kunne de faktisk ikke fordrage hinanden. I "Monsters University" drager vi nogle år tilbage i tiden og åbner døren for historien om, hvordan Mike og Sulley - mens de var på monsterskole - overvandt deres uvenskab og blev bedste venner for livet...