Non-Stop

Jaume Collet-Serra, Storbritanien, 2014

106 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en actionpræget og dramatisk stemning og indeholder flere scener med eksplosioner, skyderier og mennesker, der bliver slået ihjel. I en scene ser man to mænd slås på et flytoilet, hvilket opleves lettere klaustrofobisk grundet den trange plads. I en anden ser man en mand, der dør af forgiftning. Og i en tredje længerevarende scene ser man, hvordan der går hul i et fly, der er ved at lande. Da drabsscenerne og de dramatiske scener hverken er blodige eller udpenslede, og da filmen forløses positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende for børn under 11 år.
Dansk titel Non-Stop
Original titel Non-Stop
Instruktør Jaume Collet-Serra
Producer Alex Heineman, Andrew Rona, Joel Silver
Produktionsland Storbritanien,Frankrig,USA
Produktionsselskab StudioCanal
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Vurderingsdato 18.03.2014
Dansk biografpremiere 10.04.2014
Synopsis Liam Neeson spiller den udbrændte U.S. Air Marshall Bill Marks i denne spændingsfilm, som foregår i 12 kilometers højde. På et fly fra New York til London får Bill en række kryptiske SMS-beskeder og en ordre om at få flyselskabet til at overføre 150 mio. dollars,
ellers vil en passager dø hvert 20. minut. Det går op for Bill, at det er dødelig alvor, men han føler
sig ikke ligefrem som en helt, der er i stand til at håndtere den situation, og han har i lang tid ikke
taget jobbet alvorligt. Det bliver imidlertid langt fra endnu en almindelig dag på jobbet. Der er kun ganske få personer i flyet, som han stoler på. Alle er under mistanke. Det udvikler sig til et farligt spil i den trange flykabine, hvor Bill må mande sig op og bruge alle sine færdigheder.