Nynne

Jonas Elmer, Danmark, 2005

93 min.SpillefilmDK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen er fortalt meget varmt og morsomt. I en enkelt kort scene ses et fantasioverfald på en af filmens hovedpersoner. Da ingen kommer til skade og da filmen er let og humoristisk, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Dansk titel Nynne
Original titel Nynne
Instruktør Jonas Elmer
Producer Christian E. Christiansen, Lars Feilberg
Produktionsland Danmark,Norge,Island
Produktionsselskab Angel Productions
Dansk distribution Angel Films
Tekniske data 2542, 35 mm, 1,85:1 - Widescreen, Farve
Vurderingsdato 19.10.2005
Dansk festivalpremiere 24.08.2005, Dagmar, vist på CIFF - Copenhagen International Film Festival 2005 som "Special event"
Dansk biografpremiere 28.10.2005
Synopsis Kan du huske, hvor simpelt det hele var engang? Det kan Nynne heller ikke. Som stormester i katastrofeforhold og trøsteshoping har Nynne trods sine nogle-og-tredive-år, hverken handy mand fra Jylland eller gift elsker i Bruxelles. Hun har i stedet Poul Erik Ø, mad-fetichisten og ex-kæresten Henrik , der har vraget hende til fordel for en 24-årig reklameassistent med guirlandepatter. Tøserne, hun engang babysittede, stjæler opmærksomheden på stambaren og veninden flytter ind, fordi manden er utro.
Eneste sikre holdepunkt imellem fuckups og overtræk er Nynnes bedste ven Martin. Lige indtil Martins kæreste Beate i et pludseligt opstød af misundelse og mindreværd fyrer Nynne fra al samvær med Martin. På elskovsfronten og efter adskillige kropslige intermezzoer på skibsbriks, kan Daniel kvittere med oplysningen om, at han har særlige, familiære forpligtelser i Barcelona, mens ex'en Henrik pludseligt ikke kan trække vejret uden sin Nynne.
Men Nynne indser, at kærligheden er lige i nærheden - også selvom den ikke umiddelbar er til at få øje på.