Olmo and the Seagull

Lea Glob, Petra Costa, Danmark, 2014

87 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering DVD'en har et roligt forløb og en til tider melankolsk stemning. Den indeholder mild dramatik i form af scener med et par der skændes, samt en kvinde der kæmper med ængstelse og dystre tanker. Da dramatikken indgår i en fortælling der også har mange lyspunkter, og da den forløses positivt, vurderes det at DVD'en ikke vil kunne virke skræmmende på børn.
Dansk titel Olmo and the Seagull
Original titel Olmo and the Seagull
Instruktør Lea Glob, Petra Costa
Producer Charlotte Pedersen, Luís Urbano, Tiago Pavan
Produktionsland Danmark,Frankrig,Brasilien,Sverige,Portugal
Produktionsselskab Zentropa Entertainments5, O Som e a Fúria, Busca Vida Filmes, Épicentre Films
Vurderingsdato 11.11.2016
Dansk festivalpremiere 06.11.2014, CPH:DOX
Online release 23.11.2016
Synopsis Oliva er skuespillerinde, både i filmen og i det virkelige liv, ved det berømte teaterkompagni 'Theatre du Soleil". Vi følger Olivias liv og tanker i en periode, hvor hun føler sig transformeret fra at være kvinde og skuespiller til at blive kvinde og mor. Vi får tæt adgang til hendes følelser, minder, tanker og historier fra et afgørende tidspunkt i hendes liv.

I et samarbejde mellem to skuespillere og to kvindelige instruktører, præsenteres en dokumentarisk iscenesættelse af livet oplevet både gennem og med Olivia. Filmen benytter både skuespil og dokumentariske metoder til at undersøge og italesætte de udfordringer, der ligger i at gå fra parforhold til moderne kernefamilie.