Oz: The Great and Powerful 3D

Sam Raimi, USA, 2013

130 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen indeholder mange scener, hvor filmens hovedfigurer bliver jaget, truet, taget til fange eller på anden måde er i fare. Der er flere heftige chokeffekter, og der benyttes ofte en intens lydside med en ildevarslende underlægningsmusik. Der er scener med skræmmende, truende væsener som kødædende planter og flyvende abevæsener med skarpe tænder. Selvom filmen foregår i et tydeligt markeret eventyrunivers, i flere lange passager foregår i en magisk, underfundig verder og rummer mange komiske elementer, vurderes de intense og dramatiske scener alligevel at ville kunne virke skræmmende på børn i alderen 7-8 år. Filmen vurderes derfor at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Oz: The Great and Powerful 3D
Original titel Oz the Great and Powerful
Instruktør Sam Raimi
Producer Joe Roth
Produktionsland USA
Produktionsselskab Walt Disney Pictures
Dansk distribution Walt Disney Company Nordic, Walt Disney Studios Motion Pictures, Denmark
Vurderingsdato 14.02.2013
Dansk biografpremiere 07.03.2013
Synopsis Filmen tager os tilbage til en tid længe inden Dorothy besøgte den fantastiske verden, selv inden den gule murstensvej og de små dværge. Vi er helt tilbage til den tid, hvor den senere store og magtfulde Troldmand for første gang ankommer til det fantastiske land, Oz. Da den let skrupelløse tryllekunstner, Oscar Diggs, en dag på mystisk vis transporteres fra sit cirkus i det støvede Kansas til det vidunderlige land, Oz, er han overbevist om, at han hans lykke og rigdom er sikret for al evighed. Men uheldigvis for Oscar er hans held allerede ved at rinde ud; han bliver nemlig konfronteret af de tre hekse, Theodora, Evanora og Glinda, der ikke er overbevist om, at han er den store troldmand, som alle ellers har ventet på. Modvilligt drages han ind i de gigantiske problemer, der truer langet Oz og dets indbyggere, og nu må Oscar finde ud af, hvem der er gode og onde, inden det er for sent. Ved hjælp af sine tryllekunster, lidt illusioner, handlekraft - og endda en anelse virkelig trolddom - udvikler Oscar sig ikke alene til den sande Troldmand af Oz, men også et bedre menneske...
Comment Medierådet for Børn og Unge kan dog godt anbefale børn, der er fortrolige med Alice i eventyrland universet, til at se filmen sammen med forældrene eller en anden voksen. Filmen indeholder mange gode gys, der kan deles med de voksne. Medierådet for Børn og Unges ledsageregel indebærer, at forældre kan tage børn, der er fyldt 7 år, ind til en film, der f.eks. som her er vurderet til 11 år, hvis forældrene skønner, at barnet er bekendt med filmens univers.