Det regner altid i Provence

Agnès Jaoui, Frankrig, 2009

110 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Filmen foregår i et hverdagsmiljø og er fortalt i et roligt tempo uden brug af stærke virkemidler. Dramaet foregår overvejene i dialogen, dog med enkelte scener med skænderier og oprevne mennesker. Da disse imidlertid er korte og omkranset af rolige scener, vurderes filmen ikke at kunne virke skræmmende på børn.
Dansk titel Det regner altid i Provence
Original titel Parlez-moi de la pluie
Instruktør Agnès Jaoui
Producer Jean-Philippe Andraca, Christian Bérard
Produktionsland Frankrig
Produktionsselskab Les Films A4
Dansk distribution Miracle Film Distribution
Vurderingsdato 19.06.2009
Dansk biografpremiere 27.07.2009
Synopsis Den populære politiker og feminist Agathe Villanova rejser hjem til sit barndomshjem i Provence for at samle kræfter og hjælpe sin søster, Florence (Pascale Arbillot) med at rydde huset efter deres afdøde mor. Agathe er ikke helt vild med denne del af Frankrig og hun rejste gerne hjem igen, så snart muligheden bød sig. Men i løbet af to begivenhedsrige uger sættes alt på en spids - kærlighed, relationer, drømme og ængstelse, da den selvoptagede dokumentarfilmskaber Michel Ronsard i sin serie om succesrige kvinder sammen med kollegaen Karim hvirvler Agathe ud i en række forviklinger.
Måneden er august, men efter de smukkeste solskinsdage er det pludselig gråt og det regner. Sådan er det normalt slet ikke i Provence og for Agathe føles alt helt forkert.