Reservation Road

Terry George, USA, 2007

103 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen kredser om alvorlige temaer som tab, skyld, afmagt og selvtægt. Den rummer en intens følelsesmæssig grundstemning præget af desperation og smerte. I en ildevarslende scene køres et barn ned på dramatisk vis, mens en forælder hjælpeløst ser til. Denne scene er følelsesmæssigt meget intens, hvilket den spændingsfyldte billed- og lydside i høj grad underbygger. I en anden truende scene tages en mand som gidsel, og trues med at blive henrettet med pistol. Desuden er der konfliktfyldte scener med meget følelsesladede skænderier mellem forældre.
Dog er de mere truende og voldelige scener ikke udpenslede, og historien forløses til sidst på mere fredelig vis. Filmen vurderes derfor kun til at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Reservation Road
Original titel Reservation Road
Instruktør Terry George
Producent Nick Wechsler, A. Kitman Ho
Produktionsland USA,Tyskland
Produktionsselskab Miracle Pictures
Dansk distribution Scanbox
Tekniske data 2818, Technicolor, DTS
Dansk biografpremiere 30.05.2008
Synopsis Det er med tragiske ulykker, at de rammer os, når vi mindst venter det. Afmagten er derfor total for familien Learner, da en bilist mister herredømmet og frontaltorpederer deres kun 10-årige søn, med døden til følge. Bilisten, der har selv sin jævnaldrende søn med på passagersædet, tøver, men flygter fra ulykkestedet. For både Learners og flugtbilisten bliver tilværelsen aldrig den samme igen og mens politiets efterforskning går i tomgang, mister de to fædre på hver deres måde besindelsen.