En Præsident Vender tilbage – efter kuppet i Madagaskar

Lotte Mik-Meyer, Danmark, 2017

79 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Dokumentarfilmen har grundlæggende en rolig fortælling. Der indgår imidlertid enkelte dramatiske sekvenser, der viser autentiske optagelser fra urolighederne i forbindelse med militærkuppet i Madagaskar. I en hektisk klippet montage med en dramatisk lydside vises tilsyneladende en bombesprængning, en flygtende menneskemængde og folk der mod deres vilje føres bort af soldater om natten. Da der imidlertid ikke er vises egentlig vold og da sekvenserne er kortvarige, vurderes det, at filmen kun vil virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel En Præsident Vender tilbage – efter kuppet i Madagaskar
Original titel Return of a President - After The Coup In Madagascar
Instruktør Lotte Mik-Meyer
Produktionsland Danmark,Sydafrika,Frankrig
Produktionsselskab Magic Hour Films, MikMeyer Film
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Dansk festivalpremiere 18.03.2017,
Online release 09.08.2017
Synopsis Et militærkup i 2009 i Madagaskar tvang på brutal vis den demokratisk valgte og populære tidligere madagaskiske præsident, Marc Ravalomanana, i eksil i Sydafrika. Efter kuppet samlede han et hold af rådgivere, der skulle finde frem til, hvem der var bag kuppet, der forviste ham ud af sit eget land. Med hjælp fra en privat milits, indtog en ung radio DJ, forretningsmand og aspirerende politiker det højeste embede i det afrikanske land, og efterlod store dele af befolkningen i fattigdom og hungersnød.
Den fortrængte præsident søger på determineret vis en fredelig tilbagekomst til sit land og hans embede, men realiserer hurtigt, at han må navigere i et minefelt af politisk intrige og særinteresser. Han forsøger derfor igennem verdenssamfundets organer at mediere en diplomatisk løsning.
?Igennem en femårig optageperiode og unik adgang til præsidentens private sfære og fortrolige møder med hans rådgivere samt internationale møder, fortæller 'En præsident vender tilbage - Efter kuppet i Madagaskar' den utrolige og intime historie om det politisk magt- og rænkespil i forbindelse med det madagaskiske coup d’etat i 2009, og følger den landsforviste tidligere præsident i hans kamp for at vende tilbage til sit hjemland for at geninstallere demokratiet til Madagaskar.