Så længe jeg lever

Ole Bornedal, Danmark, 2018

110 min.SpillefilmDramaDK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en varm grundstemning med en række triste og dramatiske elementer. I flere scener ses en fordrukken og forsumpet hovedkarakter, heftige skænderier mellem forskellige karakterer og personer i affekt.
I flere scener ses ægteparret i voldsomme verbale og fysiske skænderier, og hovedkarakteren ses ofte liggende i stærkt beruset tilstand. I en scene ses en dreng, der presses til at indtage spiritus. I en anden scene ses en mand, der masturberer og personer, der har sex i baggrunden. I en tredje scene danser en stærkt påvirket ung pige nøgen og let blodig rundt om et stort bål. De tragiske og dramatiske scener suppleres imidlertid også af forsonende situationer, rolige passager af et varmt og muntert familieliv og succesfulde koncerter. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.
Dansk titel Så længe jeg lever
Original titel Så længe jeg lever
Instruktør Ole Bornedal
Producer Jonas Allen, Peter Bose
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Miso Film
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S
Vurderingsdato 20.01.2018
Dansk biografpremiere 08.03.2018
Synopsis 'Så længe jeg lever' handler om en af Danmarks største musikpersonligheder, John Mogensen, og hans op- og nedture gennem livet som turnerende musiker, ægtemand og far. Filmen følger John gennem hans barndom, hans tid med vokalgruppen Four Jacks og senere under hans store succes med solokarrieren, indtil han i 1977 dør af et hjerteanfald forårsaget af det alt for store alkoholforbrug, der fulgte ham hele hans voksne liv.