Skyerne over Sils Maria

Olivier Assayas, Frankrig, 2014

124 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen er fortalt et roligt tempo og gør meget lidt af brug af intensiverende, voldsomme virkemidler. Der er dog en scene med en kvinde, som i en science fiction film skyder en anden kvinde med et blaster-våben, så denne opløses i kunstige atomer. Scenen foregår i et urealistisk univers og er på ingen måde udpenslet. Dog vurderes den at ville kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Dansk titel Skyerne over Sils Maria
Original titel Sils Maria
Instruktør Olivier Assayas
Produktionsland Frankrig,Tyskland,Schweiz
Produktionsselskab CG Cinema
Dansk distribution Reel Pictures
Vurderingsdato 06.10.2015
Dansk biografpremiere 22.10.2015
Synopsis I 'Skyerne over Sils Maria' spiller Juliette Binoche skuespilleren Maria Enders, hvis karriere har toppet. Ansporet af sin ihærdige assistent Valentine (Kristen Stewart) siger Enders ja til en rolle i en genindspilning af det teaterstykke, der gjorde hende til en stjerne for mange år siden. Denne gang skal hun blot ikke spille den unge, smukke stjerne, men en ældre, livstræt kvinde – og det har hun det selvsagt vanskeligt med.

I en idyllisk bjerghytte øver Valentine og Maria replikkerne sammen. De schweiziske bjergtinder og skyformationer udgør hele tiden et fantastisk smukt bagtæppe. Men som øvelserne skrider frem, bliver det klart for Maria, at rollen kun minder alt for meget om hendes eget liv. Skuespil og virkelighed flyder sammen, og Marias facade krakelerer langsomt. Pludselig bliver vi i tvivl om, hvornår hun spiller skuespil, og hvornår hun er oprigtig. Det bliver tydeligt, at der gemmer sig en slange i det ellers så idylliske alpe-paradis.