Sangen fra havet

Tomm Moore, Irland, 2014

93 min.SpillefilmU/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen har en melankolsk grundstemning. Den indeholder en række alvorstunge scener der kredser om temaer som tab, sorg og ensomhed. I en scene adskilles børn fra deres far og kæledyr, for at bo hos en ondskabsfuld bedstemor, i en anden scene må en kvinde gå ud i havet og opgive livet som menneske. I endnu en scene jages børn af en truende heks der vokser i størrelse og intensitet. Da børnene fremstår handlekraftige og undervejs får hjælp fra venlige væsner og hinanden, samt da filmen foregår i et eventyrligt, animeret univers, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Sangen fra havet
Original titel Song of the Sea
Instruktør Tomm Moore
Producent Tomm Moore, Ross Murray, Paul Young, Stéphan Roelants, Isabelle Truc, Marc Umé, Serge Umé, Clément Calvet, Jérémie Fajner, Frederik Ditlev Villumsen, Claus Toksvig Kjaer
Produktionsland Irland,Frankrig,Belgien,Luxembourg,Danmark
Produktionsselskab Cartoon Saloon
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Tekniske data Dolby 5.1
Dansk biografpremiere 19.02.2015
Synopsis Da 8-årige Ben og hans 4-årige søster Saoirses mor forsvinder, bliver de to børn sendt til byen for at bo hos deres bedstemor. De beslutter sig hurtigt for at vende tilbage til deres hjem ved havet og bliver trukket ind i en fantastisk verden, som Ben ellers kun kender fra de folkeeventyr, hans mor fortalte, når de skulle sove. Ben opdager, at Saoirse besidder kræfter, der kan bruges i den magiske verden og at de måske kan være deres eneste redning. Men for at klare turen må de to søskende først lære at stole på hinanden.