Sorg og glæde

Nils Malmros, Danmark, 2013

107 min.SpillefilmDramaDK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen, der er fortalt i et roligt tempo uden brug af voldsomme virkemidler på billede- og lydsiden, har en gennemgående alvorstung og sørgmodig stemning. Den indeholder flere følelsesmæssigt meget intense scener, hvor voksne mennesker ses bryde sammen og være tynget af stor skam og sorg. I en af disse scener genfortæller en mor, hvordan hun i psykotisk tilstand dræbte hendes eget barn. Selvom indtrængende scener som denne ikke gør brug af udpenslende virkemidler, vurderes det alligevel, at det tematiske indhold og den dertilhørende følelsesmæssige intensitet, vil kunne virke urovækkende og angstfremkaldende på børn under 11 år, der ikke ser filmen sammen med en voksen.
Dansk titel Sorg og glæde
Original titel Sorg og glæde
Instruktør Nils Malmros
Producent Thomas Heinesen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Film
Dansk distribution Nordisk Film Biografdistribution
Dansk biografpremiere 14.11.2013
Synopsis Vinteren 1984. Filminstruktøren Johannes har været ude for at holde et foredrag og kommer hjem til en katastrofe. Hans kone Signe har dræbt deres ni måneder gamle datter Maria. Det er smerteligt og ufatteligt, at en køn, forelsket skolelærer slår sit eget barn ihjel. Johannes må for alt i verden bevare fatningen og ikke mindst prøve på at beskytte Signe mod et retssystem, der kan dømme hende hårdt.
Han ved, hun er sårbar, han har registreret hendes mørke sider og frygter, at en dom med indespærring på ubestemt tid vil efterlade hende i en håbløs situation. Han vil gøre alt for at give hende livet igen. Hun er uden skyld, mener han - er der nogen, der er skyldig, er det ham og hans fokus på sin filmkarriere.