Springet

Henning Carlsen, Danmark, 2005

95 min.SpillefilmDK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en melankolsk grundstemning. Den kredser om temaet sygdom og død og indeholder flere scener med mennesker, der er fortvivlede og ulykkelige. Filmen indeholder desuden enkelte scener med ulykker, overfald og slagsmål. Elementer, der kan virke skræmmende på børn. Da filmen er fortalt i et roligt tempo og de filmiske virkemidler er afdæmpede, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Springet
Original titel Springet
Instruktør Henning Carlsen
Producer Henning Carlsen, Michael Fleischer
Produktionsland Danmark,Norge
Produktionsselskab Dagmar Filmproduktion, SF Film A/S
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Tekniske data 2594, 35 mm, 1,85:1 - Widescreen, Farve, Dolby, SRD
Vurderingsdato 27.01.2005
Dansk biografpremiere 25.02.2005
Synopsis Da Tobias Jacobsen, 42 år, i filmens indledning får besked om, at han er dødelig syg, oplever han at jorden åbner sig under ham og han styrter. Dette styrt gir ham en association til, da han som 13-årig blev lokket af sin barnekæreste til at springe ud fra hendes fars altan med en solparasol som faldskærm.

To historier med 29 års interval fortælles parallelt, men infiltrerer sig gradvis i hinanden til et fælles drama. Begge historier indeholder momenter af lykke og ulykke og af skæbner, som på forunderlig vis skilles og føres sammen igen. Det er en fortælling om at turde kaste sig ud i livet, om at turde stole på sig selv og om at give miraklet en chance. Og om, at uden humor går det ikke, omend den er sort.
Comment Målgruppe: Voksne