Storm

Giacomo Campeotto, Danmark, 2009

91 min.DK/SpillefilmBørnefilm

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmen indeholder flere scener, hvor en dreng udsættes for overfald, mobning og ydmygelser fra skolekammerater. I en anden scene kommer det til et voldsomt følelsesmæssigt opgør mellem en far og hans søn. I flere scener trues, udskældes og indespærres en hund desuden ret brutalt af en mand, der endvidere afpresser en dreng for penge. De voldsomme scener er imidlertid ikke udpenslede, og da drengen bl.a. gennem hjælp fra kammerater klarer de svære situationer, og alle konflikter forløses til sidst, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn under 7 år.
Dansk titel Storm
Original titel Storm
Instruktør Giacomo Campeotto
Producent Henrik Møller-Sørensen, Jennifer Green
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab ASA Film Production
Dansk distribution Sandrew Metronome
Tekniske data 2492 meter, 35 mm, 1,85:1 - Widescreen, Dolby SR
Vurderingsdato 11.09.2009
Dansk festivalpremiere 19.09.2009, CinemaxX, Buster Filmfestival for børn og unge
Dansk biografpremiere 02.10.2009
Synopsis "Storm" er historien om 12-årige Freddie, som bor alene med sin politibetjent far. Freddie har et stort hjerte, og en dag da han ser en hund, som bliver mishandlet af sin ejer, beslutter han sig på stedet for at handle. Imod sin fars vilje bortfører Freddie hunden i et forfærdeligt stormvejr og gemmer den på sit værelse. Storm, som Freddie hurtigt døber hunden, har en helt usædvanlig evne, han kan løbe meget, meget hurtigt! Freddie tager hunden med på væddeløbsbanen, hvor Storm hurtigt vækker opsigt, og hundetræneren Sofie tilbyder at hjælpe med at træne ham. Men selvom det går hurtigt fremad, og Storm ligger lunt i svinget til det store Danmarksmesterskab i hundevæddeløb, er der mange ubekendte: Ikke mindst en far, der ikke må vide noget og en meget truende hundeejer, som pludselig dukker op ud af det blå. Heldigvis har Freddie nogle gode mennesker på sin side, bl.a. den lune genbo Fru Andersen og en rigtig sød pige fra klassen¿
Kommentar Det skal understreges, at nogle af filmens scener vil kunne virke stærkt på de alleryngste børn, hvorfor det anbefales at følge vurderingens aldersgrænse på 7 år.