Three Billboards Outside Ebbing Missouri

Martin McDonagh, Storbritannien, 2018

115 min.U/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen veksler mellem en urovækkende, dramatisk og tragi-komisk stemning, og den har et gennemgående råt og vulgært sprogbrug. Der er flere scener med blodig vold, mennesker, der kommer alvorligt til skade og mennesker, der udviser truende adfærd. I en scene flygter en brændende person ud gennem en ildspåsat bygning. Senere ses hans slemt forbrændte ansigt. I en anden scene bliver en mand slået ned og kastet ud af et vindue. I en tredie scene skyder en mand sig selv, og en blodpøl ses ved hans hætteklædte hoved. I en fjerde scene hoster en mand blod op i ansigtet på hovedkarakteren og i en femte scene bliver en tandlæge udsat for let vold med et tandlægebor. Filmens tragi-komiske stemning og sorte humor skaber imidlertid en distance til volden, der heller ikke er udpenslet. De voldsomme scener forløses hurtigt og hovedkarakteren kommer ikke til skade. Filmen vurderes derfor kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Three Billboards Outside Ebbing Missouri
Original titel Three Billboards Outside Ebbing Missouri
Instruktør Martin McDonagh
Produktionsland Storbritannien,USA
Produktionsselskab Fox
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S
Vurderingsdato 22.11.2017
Dansk biografpremiere 11.01.2018
Synopsis Efter flere måneder uden en eneste anholdelse i hendes datters mordsag, tager Mildred Hayes sagen i egen hånd, ved at opsætte tre store reklameskilte, der fører ind til hendes by, med en kontroversiel anklage rettet mod byens politimester.
Da hans næstkommanderende, betjent Dixon, en umoden mors dreng med en forkærlighed for vold, bliver involveret, eskalerer kampen mellem Mildred og Ebbings politi.