Til døden os skiller - en dokumentarserie om livet og kærligheden 2:3

Mira Jargil, Christian Sønderby Jepsen, Danmark, 2015

40 min.SpillefilmTv-dokumentar

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering DVDen har grundlæggende en rolig fortælling. Der indgår imidlertid scener, hvor voksne fremstår ude af fatning. Eksempelvis ældre mennesker som oplever at livet er under afvikling og er tydeligt følelsesmæssigt berørte, græder og er kede af det. Tillige ses ældre ude af stand til at kontrollere almindelige kropslige funktioner og tisser på gulvet. Da scenerne er kortvarige og fremstår udramatiske, vurderes det, at kun børn under 7 år, vil kunne blive skræmt.
Dansk titel Til døden os skiller - en dokumentarserie om livet og kærligheden 2:3
Original titel Til døden os skiller - en dokumentarserie om livet og kærligheden 2:3
Instruktør Mira Jargil, Christian Sønderby Jepsen
Producer Signe Leick Jensen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Moving Documentary
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Vurderingsdato 22.02.2016
Online release 26.02.2016
Synopsis Med alderdommen følger en række svære valg som får store konsekvenser for både de gamle og deres pårørende. Hos Anna Bjørslev er hjemmet i opløsning. Hun har besluttet at flytte på plejehjem, og for både hende og hendes pårørende er det vemodigt at skulle pakke barndomshjemmet ned og tage afsked med den store villa, som rummer så mange minder.
Hos Rita og Anders er der også opbrud - omend det blot er for syv dage. Anders skal på aflastning på det kommunale plejehjem, og for første gang skal Rita rejse alene til Rhodos med deres faste rejsevenner. Det kan lyde som den ideelle løsning for ægteparret, men selvom han har rundet de 77, rammes Anders af jalousi, fordi han er bange for at miste hende. Det er ikke en let følelse at håndtere.