Trumbo

Jay Roach, USA, 2015

124 min.SpillefilmU/Spillefilm

Vurdering Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse Filmen har en let og rolig grundstemning, men indeholder enkelte scener med dramatik, konflikter eller skænderier. I én scene går en mand amok med et boldtræ, og han smadrer adskillige genstande på et kontor. Da det meste af fortællingen foregår i dialogen, og da grundstemningen overvejende er rolig, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.
Dansk titel Trumbo
Original titel Trumbo
Instruktør Jay Roach
Producer Kevin Kelly Brown, Monica Levinson, Michael London, Nimitt Mankad
Produktionsland USA
Produktionsselskaber Groundswell Prods.
Dansk distribution Scanbox
Vurderingsdato 13.01.2016
Dansk biografpremiere 11.02.2016
Synopsis I 1940’erne var Dalton Trumbo (Bryan Cranston) en af verdens højst betalte manuskriptforfattere, der skrev klassikere, som den Oscar® nominerede ’Kitty Foyle’ og ‘Thirty Seconds Over Tokyo’. Han var ikke alene en fast del af Hollywoods sociale liv, men også erklæret politisk aktivist, der støttede fagforeninger, ligeløn og borgerrettigheder. Men uheldigvis var efterkrigstidens
politiske klima præget af en stærk højredrejning, sa Trumbo og mange af hans ligestillede blev tvunget til at vidne for senatets komite til afdækning af uamerikansk virksomhed (HUAC), der skulle afsløre eventuelle kommunistsympatisører i USA.