Min nye veninde

François Ozon, Frankrig, 2014

107 min.SpillefilmU/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Filmen har en melankolsk og tung grundstemning, og hovedfigurerne er gennemgående ulykkelige og forvirrede blandt andet omkring deres seksualitet. Der er mange erotiske scener,
som skildrer hovedpersonerne i en både trist, forvirret og ind i mellem fornedret tilstand. I én lang og relativt udpenslet sexscene ses en mand, der er iført kvindetøj og makeup, kysse og kærtegne en kvinde, hvorefter de klæder hinanden af, lægger sig på en seng og lægger an til at have sex. I en efterfølgende voldsom scene rammes en mand af en bil, da han løber over gaden, og man ser ham ligge livløs på vejen med et blodigt hoved. På grund af filmens triste grundstemning og konfliktfyldte skildringer af seksualitet, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.
Dansk titel Min nye veninde
Original titel Une nouvelle amie
Instruktør François Ozon
Produktionsland Frankrig
Produktionsselskab Mandarin Films
Dansk distribution Camera Film
Vurderingsdato 27.02.2015
Dansk biografpremiere 04.06.2015
Synopsis Claire og Laura har været hjerteveninder siden barndommen. De har blandet blod og svoret hinanden evigt troskab - ligegyldigt hvad der sker. Så da Laura, kort efter at have født sin og manden Davids yndige lille datter, dør efter kort tids sygdom, er det med største naturlighed, at Claire træder til og hjælper David med lille Lucie. Det naturlige får imidlertid en brat ende, da Claire en dag træder ind hjemme hos David kun for at opdage ham siddende og made Lucie iført paryk og dametøj fra top til tå.