Utilgivet - skyld i sit eget barns død

Frida Barkfors, Lasse Barkfors, Danmark, 2017

79 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn over 11 år
Vurdering Filmen er roligt fortalt. Den har en trist grundstemning og behandler et meget tungt og tragisk emne. Gennem hovedkarakterernes fortællinger vises dog, at det er muligt at komme videre fra en tragedie. På grund af temaets alvor og fortællingens realisme, vurderes filmen at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Utilgivet - skyld i sit eget barns død
Original titel Utilgivet - skyld i sit eget barns død
Instruktør Frida Barkfors, Lasse Barkfors
Producer Anne Köhncke
Produktionsland Danmark,Sverige
Produktionsselskab Final Cut for Real ApS
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Vurderingsdato 30.10.2017
Dansk festivalpremiere 19.03.2017, Grand, CPH:DOX 2017
Online release 25.10.2017
Synopsis Hvordan lever man med det ubærlige? Når det værst tænkelige er sket, og man ikke har andre at skyde skylden på end sig selv?

Doug, Lyn, Norman og Antonio er alle ansvarlige for deres egne børns død. Gennem deres ærlige og dybt personlige beretninger får vi indblik i, hvad det betyder at leve med det, de har gjort. De juridiske, sociale og personlige konsekvenser varierer, afhængigt af køn, social status, sociale netværk og relationer. Men der er noget ved det, disse forældre har gjort, der altid synes at udløse en særlig vrede og fordømmelse. For hvilken slags forælder glemmer sin baby i en bil?

Death of a Child udfordrer vores vante forestillinger om skyld, straf og tilgivelse. Filmen er et forsøg på at begribe det ubegribelige, en påmindelse til os selv om at være mindre sikre på, hvad vi ikke ved. Death of a Child er Frida og Lasse Barkfors’ anden film i en trilogi, der udforsker sociale stigma. Pervert Park var den første.