Venus

Lea Glob, Mette Carla Albrechtsen, Danmark, 2017

83 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har grundlæggende en rolig fortælling. Der indgår flere scener, hvor kvinder genfortæller seksuelle oplevelser og fantasier. Nogle af dem kan virke meget ligefremme og voldsomme på yngre børn fx fortællingen om en blodig første gang og fortællingen om incest-fantasi. Der indgår også nøgenbilleder. Ingen af dem er dog grafiske. Således vurderes det, at kun børn under 11 år vil kunne blive skræmt.
Dansk titel Venus
Original titel Venus
Instruktør Lea Glob, Mette Carla Albrechtsen
Producent Kirstine Barfod, Julie Leerskov, Anna J. Ljungmark
Produktionsland Danmark,Norge
Produktionsselskab House of Real
Dansk distribution Det Danske Filminstitut, DOXBIO
Dansk biografpremiere 08.03.2017
Online release 02.10.2017
Synopsis To kvindelige instruktører efterlyser kvinder til erotisk film - baseret på deres egne seksuelle oplevelser. 100 nysgerrige kvinder reagerer på annoncen og dukker op til en audition, men dagen tager en uventet drejning. Langsomt begynder kvinderne overtage de planlagte interviews med deres meget personlige fortællinger. I det umiddelbare og intime rum åbner kvinderne sig, og gennem deres ærlighed og direkte væremåde, fornemmes der et potentiale til at genskabe sproget omkring kvinders seksualitet.
Filmen, med en meget humoristisk og filosofisk tilgang, stiller flere spørgsmål end den besvarer. Kvinderne viser sårbarhed, styrke og mod. Vi oplever, hvordan de gennem historierne forsøger at finde hoved og hale i deres irrationelle seksuelle lyster i et ellers oplyst og civiliseret samfund. 'Venus' undersøger, hvordan en ny generation af yngre kvinder anno 2016 opfatter sig selv som seksuelle væsener.