Vold - i kærlighedens navn

Christina Rosendahl, Danmark, 2017

75 min.SpillefilmDK/Dokumentarfilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen er roligt fortalt. Den behandler et meget alvorligt emne og gør det gennem detaljerede, men ikke udpenslede beskrivelser af fysisk og psykisk vold fremsat i dialogen mellem voldsramte kvinder og deres rådgivere. Der vises på intet tidspunkt billeder af vold eller af følger af fysisk vold. Det vurderes dog, at beskrivelserne af kvindernes oplevelser kan virke skræmmende og grænseoverskridende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år og filmen får derfor en 11-års vurdering.
Dansk titel Vold - i kærlighedens navn
Original titel Vold - i kærlighedens navn
Instruktør Christina Rosendahl
Producer Sara Stockmann
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Sonntag Pictures ApS
Dansk distribution Det Danske Filminstitut, DOXBIO
Vurderingsdato 23.03.2018
Dansk biografpremiere 01.11.2017
Synopsis Bag krisecenterets trygge mure samler kvinderne kræfter. Dag for dag bearbejder de deres oplevelser, får opbygget deres selvtillid og tager de små skridt, der kan hjælpe dem til at bryde ud af det voldelige forhold, der sendte dem på krisecenter.
Mødre og børn har trukket sig tilbage på deres værelser, alt er stille. Nattevagten tjekker, at alle døre er låst, og de frivillige, der har taget imod dagens opkald på nødtelefonen, kan pakke sammen. Selvom der er roligt bag de beskyttende murene i krisecentret, er livet for beboerne præget af et følelsesmæssigt kaos af sorg, i frygt for fremtiden og længsel. En livsfarlig længsel efter den kærlighed i vis navn, volden mod dem bliver begået. Dag for dag, skridt for skridt arbejder personalet tålmodigt med at hjælpe kvinderne med at bearbejde oplevelserne og genopbygge deres selvtillid, så de kan skabe et nyt liv for dem selv og deres børn - uden vold.