Wolf and Sheep

Shahrbanoo Sadat, Danmark, 2017

86 min.DK/Spillefilm

Aldersgrænse Tilladt for børn fra 11 år
Vurdering Filmen har en rolig grundstemning, og fortælletempoet er langsomt. Den indeholde dog nogle voldsomme eller lettere uhyggelige scener, som bryder markant med den grundlæggende ro. I én scene får en dreng ved et uheld slået det ene øje ud, da han rammes med en slynge. Man hører drengen jamre sig, og man ser hans blodige øjenhul, mens nogle voksne mænd skændes om ulykken. Hertil kommer, at der i flere scener optræder en lettere uhyggelig bjørneskikkelse, som man bl.a. ser vandre omkring på to ben i mørket. På grund af filmens dokumentaristiske stil, er de nævnte scener skildret med stor realisme, og det vurderes derfor, at filmen kan virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel Wolf and Sheep
Original titel Wolf and Sheep
Instruktør Shahrbanoo Sadat
Producent Katja Adomeit
Produktionsland Danmark,Frankrig,Sverige
Produktionsselskab Adomeit Film ApS
Dansk distribution Øst for Paradis
Tekniske data 1,85:1 - Widescreen, Dolby 5.1
Vurderingsdato 09.05.2017
Dansk biografpremiere 01.06.2017
Synopsis I landdistrikterne i Afghanistan tror befolkningen på de historier, de opfinder og fortæller hinanden, som forklarer verdens mysterier. Hyrdebørnene regerer bjergene. Selv om der ikke er nogen voksne i nærheden, kender de reglerne. Den vigtigste er, at drenge og piger ikke må være sammen. Drengene øver sig med deres slynger, så de kan skræmme ulvene væk. Pigerne ryger i smug og leger bryllup med drømmen om snart at blive gift. De sladrer om Sediqa, 11, en outsider. De tror, hun er forbandet.
Qodrat, 11, bliver centrum for sladderen, efter hans mor gifter sig igen med en gammel mand med to koner. Qodrat opholder sig alene i de mest isolerede områder af bjergene. Her møder han Sediqa, og de bliver venner.