Vilde Rolf

Rich Moore, USA, 2012

108 min.SpillefilmU/SpillefilmBørnefilm, Animation

Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Filmens indledes med en lille, selvstændig historie, som ikke indeholder elementer, som vil kunne skræmme børn.
Hovedfilmen Vilde Rolf har en gennemgående humoristisk og actionpræget stemning. Den er meget farvet af animationsfilmenes typiske spøgefulde omgang med fart, kraftfulde handlinger og vold. Der er imidlertid enkelte scener, hvor der er særligt voldsomme kampe. Effekterne er ekstra kraftige i de scener, hvor vores spilfigurer kæmper mod de insektagtige space-botter. Da handlingen imidlertid foregår fjert fra virkeligheden indenfor rammerne af forskellige computerspil, skønnes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn.
Dansk titel Vilde Rolf
Original titel Wreck-It Ralph
Instruktør Rich Moore
Producent Clark Spencer
Produktionsland USA
Produktionsselskab Walt Disney Animation Studios
Dansk distribution Walt Disney Company Nordic, Walt Disney Studios Motion Pictures, Denmark
Dansk biografpremiere 07.02.2013
Synopsis Vilde Rolf drømmer om at være lige så elsket og beundret som sit spils perfekte helt, Fiks-det Felix. Problemet er bare, at der ikke er nogen, der elsker en skurk. - Til gengæld elsker alle helten... Så da der kommer et nyt lynhurtigt skydespil med den iskolde og barske Sergent Calhoun, ser Rolf det som sin fribillet til et nyt og lykkeligt liv som helt. Han sniger sig ind i spillet med en meget enkel plan - at vinde en medalje. Men ved et uheld kommer han til at slippe nogle dødsensfarlige space-botter løs, der snart ikke alene truer spillet, men også alle andre spil i arkaden. - Så nu er det op til Rolf at gøre sin fejl god igen og redde dem alle. Men hvad kan han gøre? - Han kan for eksempel søge hjælp fra Vanilje von Schlick, en ung kvindelig ballademager fra et hidsigt bilspil, der måske er lige den sukkerchick, der kan lære Rolf at være en helt. - Men kan han lære at blive en helt, inden der er 'Game Over' for hele arkaden!?