X-Men: Days of Future Past

Bryan Singer, USA, 2014

130 min.SpillefilmU/Spillefilm

Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen foregår i en delvist urealistisk verden, hvor mennesker og mutanter bekriger hinanden. Den indeholder en række voldsomme scener, hvor mennesker og mutanter overfaldes eller slås ihjel. Der dvæles dog ikke ved blodige billeder, men stemningen er flere steder dyster og truende. Da filmen foregår i et delvist sciece fiction-univers, og da de voldsomme billeder ikke er udpenslede, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.
Dansk titel X-Men: Days of Future Past
Original titel X-Men: Days of Future Past
Instruktør Bryan Singer
Producer Simon Kinberg, Hutch Parker, Lauren Schuler Donner, Bryan Singer
Produktionsland USA,Storbritanien
Produktionsselskaber Twentieth Century Fox Film Corporation
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Vurderingsdato 19.05.2014
Dansk biografpremiere 22.05.2014
Synopsis Logan/Wolverine, der ejer evnen til at hele, sendes med hjælp fra Kitty Pryde fra en nær fremtid tilbage i tiden, nærmere bestemt 1970¿erne, for at forhindre den apokalypse, som fremtidens X-Men og menneskeheden står over for. De gruopvækkende robot-våben, The Sentinels, går ikke længere kun efter mutanter, men alle levende væsener. Wolverine kontakter Charles Xavier, der er Wolverines fremtidige mentor Professor X. Charles er på dette tidspunkt dog i dyb krise over at have mistet sin førlighed og over at være blevet svigtet af sin før så nære ven, kamæleonen Raven/Mystique. Wolverines arbejde er derfor dobbelt: Ikke alene skal han forsøge at få Charles til at genvinde troen, han skal samle et
superteam af X-Men - alt fra den flabede og lynhurtige Quicksilver til den dæmoniske Magneto og den evige kilde til splid, Raven/Mystique.