Baggrund og undersøgelse

YouTube er det massivt mest brugte sociale medie blandt danske børn og unge. Medierådet har derfor udgivet 'Taler du med dit barn om YouTube?' for at hjælpe forældre til en snak om indhold og vaner på YouTube.

Undersøgelse: Mange forældre involverer sig – og flere bekymrer sig

En undersøgelse fra Medierådet (september 2020) viser, at de fleste forældre jævnligt taler med deres barn, om noget barnet har set på YouTube. Af de 1004 adspurgte forældre svarer over en tredjedel (38%) at de føler, at de ikke ved nok om deres barns brug af YouTube. 57 % svarer, at de føler, de ved nok, og 6% svarer ”ved ikke”.

Samtidig er de fleste forældre i en eller andre grad bekymret for det indhold, som barnet kan møde på YouTube: 19% er ”i høj eller meget høj grad” bekymret og 47% svarer ”i nogen grad”. Undersøgelsen viser også, at 55% af forældrene ikke anvender nogen af de mest almindelige indstillinger til at regulere barnets brug af YouTube. 

Om projektet

'Taler du med dit barn om YouTube?' er et onlineunivers med fakta og viden om YouTube målrettet forældre. Projektet beskriver blandt andet tre forskellige tilgange til, hvordan børn og unge kan anvende YouTube. Som forælder kan du teste, hvilken tilgang dit barn har og starte snakken om YouTube der. Projektet er desuden også udgivet som en fysisk folder.


©Medierådet for Børn og Unge september 2020
 
Grafisk design: Sara Hammelev Krogsgaard