Rocket League som fysisk aktivitet

Gaming Mellemtrin Indskoling Under 30 minutter
Illustration: Jørgen Stamp

’Rocket League’ er et computer- og konsolspil, hvor man spiller fodbold i en arena. Fodboldspillerne er dog skiftet ud med biler. To hold spiller mod hinanden, hvor man styrer biler i et forsøg på at score så mange mål som muligt inden for fem minutter. Man kan hoppe med bilen og manøvrere rundt på banen for at samle forskellige ting op, der gør, at modstanderbilerne eksploderer, når man kører ind i dem.

Kort om aktiviteten

Denne aktivitet er inspireret af ’Rocket League’. Her er selve planlægningen en central del aktiviteten. Derfor er det vigtigt, at du inkluderer børnene helt fra starten. Du kan blandt andet sætte dem i gang med at tegne skitser til mål og bane, som I derefter kan bygge i fællesskab.

Her kan du læse kort om aktiviteten. Hent den fulde beskrivelse af aktiviteten i boksen i højre side.

Forberedelse og materialer

  1. Fjernstyrede biler. I kan starte med fire biler, men I kan også sagtens udvide spillet med flere biler.
  2. Materialer til at bygge mål. De kan fx bygges af træ og net. Når I har valgt, hvilke biler I vil indkøbe, kan I tage højde for størrelsen på bilerne, når I skal konstruere målene.
  3. Materialer til at bygge en stor ramme, som kan bruges som bane. Det kan også være, at I har bander i multihallen, som kan anvendes. En bane er ikke nødvendig, men hvis I spiller udendørs eller i et stort lokale, risikerer I, at bolden ryger langt væk.
  4. En bold, der passer i størrelse til de mål, man har bygget. Prøv fx med en bold, der anvendes til floorball eller fodbold, og vurder, hvad der virker bedst eller er sjovest.
  5. Eventuelt en fløjte eller klokke til at markere kampens start og slutning.

Antal deltagere og tid

Hvis man indkøber fire fjernstyrede biler, kan der være fire spillere med ad gangen. Man kan desuden udnævne en dommer, som får en fløjte, sætter spillet i gang og holder styr på stillingen.

Man kan planlægge en større turnering over længere tid, så der kan være flere med i aktiviteten. Der kan selvfølgelig være flere med i planlægningen af aktiviteten.

Man kan på forhånd aftale, hvor lang tid en enkelt kamp skal tage. Det kan fx være 5 eller 10 minutter per kamp. Planlægningen og udviklingen af denne aktivitet tog omkring en uge. Det kan gøres på kortere tid, hvis nu fx de børn, som er med i planlægningen, kommer i klubben hver dag efter skole.

Lokaler

Et træværksted eller andet værksted til at bygge mål og bane.

Aktiviteten kan både afholdes udenfor og indenfor.

Tak til Morten Thybo Andersen for deling af aktivitet. Morten har udviklet og testet aktiviteten med Klubben Hjortshøj.

Udgivet af Medierådet for Børn og Unge i samarbejde med Center for Digital Pædagogik og Red Barnet i forbindelse med Sikker Internet Dag 2021.

Om aktiviteten

Alder 7-14 år
Tid 5-10 min pr kamp
Aktivitetsniveau Lavt
Ude eller inde? Begge
Antal børn 2-4